Părul și comportamentul unei gheișe japoneze

De secole, femeile japoneze au purtat par lung... În niciun caz nu au fost tunsi, deși nu a fost ușor să se îngrijească de ei. În acele zile, părul era spălat o dată pe lună, dar părul era îngrijit zilnic cu atenție, pieptănat cu un pieptene și folosind uleiuri aromatice.

Cu cât părul era mai luxos, cu atât mai multe asociații erotice le evoca, astfel încât coafurile tradiționale ale frumuseților japoneze au creat iluzia unei cantități fantastice de păr.

Părul și comportamentul unei gheișe japoneze
Părul și comportamentul unei gheișe japoneze

În timpul ceremoniei ceaiului, o gheișă ar putea demonstra cea mai interesantă parte a corpului - încheieturi... Periile au avut o mare importanță în arta seducției; acestea ar trebui să fie deosebit de expresive atunci când întregul corp este ascuns de o haină grea, strălucitoare.

Desigur periile ar trebui să fie albe ca zăpada, cu o manichiură spectaculoasă, mișcările lor trebuie să fie atât rapide, cât și netede.

Miscările mâinilor unei gheișe - se practică de ani de zile, fiecare stângăcie pedepsită cu o lovitură - este un dans perfect. Fie că se joacă cu un ventilator, face ikebana sau toarnă ceai, un bărbat nu-și poate lua ochii de pe mâini.

Comportamentul și mișcările Geisha

Silueta unei gheișe era asociată cu o salcie care se legăna în vânt.... În acest moment, artiștii antici au încercat să transmită prin toate mijloacele, reprezentând nori zburători și curbând ramuri de copaci înfloriți lângă gheișă. Geisha s-a dezvoltat postură perfectă și mers grațios prin disciplina trupului și a spiritului.

Părul și comportamentul unei gheișe japoneze

Pentru a face mersul ușor și flexibil, la mers, degetele de la picioare erau îndreptate drept înainte și nu întoarse spre lateral sau spre interior. Era necesar să pășiți mai întâi pe călcâi, apoi pe deget. Fetele au învățat să meargă de-a lungul a două linii marcate cu un cablu la o distanță de aproximativ La 5 cm distanță.

Pași nu ar fi trebuit să fie mare, dar, mișcându-se rapid și ritmic, gheișa a reușit să demonstreze albul picioarelor în tivul oscilant al kimono-ului. Putea arăta atractivitatea corpului ei complet ascuns de haine atât în ​​mișcare, cât și înghețat într-o poziție elegantă.

Purtând un kimono cu o centură strânsă în talie se asigura că va fi menținută drept. A trebuit să stea mult în pantofi incomode, dar nu a uitat niciodată să aplece un picior, punându-l pe celălalt în spate sau în lateral, ceea ce i-a dat siluetei acele contururi grațioase pentru care gheișele erau comparate cu salcii tinere.

Evaluează articolul
Modă, stil, machiaj, manichiură, îngrijirea corpului și feței, produse cosmetice
Adauga un comentariu

Machiaj

Manichiură

Tunsori