Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face

Părul cenușiu și decolorat are nevoie de prepigmentare înainte de colorare. Necunoscând importanța acestei proceduri, este posibil să nu funcționeze prima dată obține o culoare solidă, uniformă la vopsirea părului. Esența procedurii și algoritmul pentru implementarea sa sunt prezentate în articol.

Care este această procedură

Prepigmentarea părului înainte de colorare este procesul de saturare a părului cu culoarea sa naturală înainte de a efectua colorarea principală. Pigmentarea este necesară acelor femei ale căror păr gri se manifestă clar și extrem de inegal. După colorarea preliminară a părului cu culoare, colorarea principală se efectuează cu nuanța dorită.

Datorită acestui algoritm, structura părului se schimbă, vopseaua pătrunde în straturile adânci ale părului, aducând nuanța lor mai naturală, ceea ce vă permite ulterior să vă vopsiți uniform.

Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face

Datorită părului gri, vopsirea se face de multe ori mai des, dar procedura în sine are unele nuanțe.

Pre-colorarea părului gri îndeplinește o serie de sarcini de bază și necesare:

 • pigmentul pătrunde în straturile profunde ale părului, făcând tonul lor mai natural și mai natural;
 • netezeste porozitatea si structura inegala a parului mort si luminat;
 • agenții de pigmentare din compoziția lor conțin câteva substanțe utile care vă permit să întăriți firul de păr, să saturați părul cu strălucire și vitalitate;
 • pictura ulterioară rulează uniform și oferă o nuanță bogată a culorii pictate;
 • efectul de colorare devine mai durabil.

Pentru a efectua în mod corespunzător procedura de prepigmentare și pentru a atinge adâncimea necesară de penetrare a tonului, este mai bine să o faceți într-un salon de înfrumusețare, unde specialiștii, pe baza tipului de păr și a cantității de păr gri, vor selecta compoziția și tehnica optimă pentru procedură.

Pentru colorarea preliminară, preponderent astfel de compoziții sunt utilizate ca compoziții fizice permanente, demipermanente, semipermanente. Tonul pigmentului este în mare parte auriu sau natural.

Ce păr este recomandat pentru procedură

Pre-pigmentarea nu este o procedură obligatorie, dar este recomandată în prezența părului gri astfel de caracteristici:

 • prima etapă a apariției părului gri (volumul părului gri nu depășește 30% din volumul total);
 • prezența semnificativă a părului alb (părul cenușiu devine destul de vizibil, volumul său este de 70-90% din tot părul);
 • părul gri de la baza capului (părul după prepigmentare și vopsirea de bază a crescut la o lungime de 3 cm, iar părul gri la rădăcini devine clar vizibil).

De asemenea, gradul de păr cenușiu diferă în locația sa. Părul cenușiu poate fi localizat într-un singur loc sau distribuit neuniform pe tot capul.

Părul cenușiu se distinge și prin gradul de penetrare a pigmentului, alegerea materialului pigmentar depinde de acest lucru:

 • ușor de pigmentat;
 • grad normal de penetrare;
 • dificil de pigmentat - o versiune complexă a părului, datorită aranjării frecvente a solzilor cuticulei arborelui părului.

Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face

Dacă în primele două cazuri prepigmentarea poate fi efectuată acasă după ce ați făcut cunoștință cu tehnica, atunci în ultimul caz, colorarea preliminară este necesară numai în saloane.

Prepigmentarea părului înainte de vopsire se efectuează și în astfel de situații:

 • evidențierea părului cu fire subțiri după evidențierea largă;
 • dacă se realizează tehnica picturii în gradient;
 • pentru a crea o culoare bogată și uniformă părului tău.

Metode de pre-pigmentare

Alegerea metodei de pre-pigmentare este aleasă în funcție de tipul de păr și de tonul dorit rezultat.

Metode de pre-pigmentare:

CaleInstrucțiuni
Pigmentare cu vopsea permanentă de șapte.Acestea sunt nuanțe mixte și compoziții de coloranți în formă lichidă. Produsul se aplică pe șuvițe umede după spălare și uscare timp de cinci minute cu un prosop. Imediat după pigmentare, compoziția colorantului cu culoarea principală dorită este distribuită prin păr. Multe companii produc vopsele care conțin deja vopsele permanente cu șapte, concepute special pentru vopsirea părului gri.
Pigmentare cu vopsea permanentă sau colorată (repigmentare).Produsul este utilizat pe părul uscat fără adăugarea unui agent oxidant. Adesea astfel de produse sunt utilizate amestecate cu apă. După aplicare, excesul de umiditate trebuie îndepărtat cu un prosop. Imediat după pigmentare cu acest colorant, se aplică vopseaua de bază.
Colorarea completă a firelor înainte de pigmentarea principală.Părul este vopsit pentru a se potrivi cu cel principal, dar într-un interval mai cald și cu 1 nivel mai ușor decât rezultatul dorit. Pictura principală se execută imediat după procedură.

În cazul în care tonul principal va fi întunecat, se recomandă întotdeauna efectuarea prepigmentării folosind metoda culorilor. Umbra primei colorări este selectată mai deschisă cu 1 ton din cel dorit. Particularitatea acestei metode este că este întotdeauna mai ușor să adăugați o gamă de culori decât să eliminați excesul său mai târziu.

Atunci când alegeți prima culoare, trebuie să contactați întotdeauna un singur producător și, prin numerotarea acestuia, să alegeți o nuanță mai deschisă decât cea principală. Este demn de remarcat faptul că numerotarea nuanțelor și caracteristicilor compoziției chimice pot diferi pentru diferiți producători, motiv pentru care ar trebui să alegeți întotdeauna vopselele de la o singură companie.

Alegerea unui prepigmentator

Prepigmentarea părului se realizează folosind coloranți cu componente inovatoare extrem de active, care înainte de colorarea principală vă permite să obțineți nu numai nuanța naturală a părului, ci să le saturați cu substanțe utile.

Există mulți producători care se gândesc la consumatorii lor și, ținând cont de dorințele lor, produc prepigmentanți. Acestea sunt formulări semipermanente sau permanente fără un oxidant de culori închise sau deschise, mai aproape de naturale.

Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face
Este important să alegeți pigmentul potrivit pentru prepigmentarea părului înainte de colorare

Dacă se alege o compoziție convențională de colorare cu adăugarea unui agent oxidant pentru vopsirea preliminară, atunci ar trebui să acordați atenție unor nuanțe.

Dacă firele au o structură moale, ușor vopsite, atunci este recomandat să dobândiți o nuanță 1 mai deschisă decât cea finală, dar pentru cei care au un fir de păr greu și greu de colorat, este mai bine să alegeți o vopsea cu 1 ton mai închisă decât cea finală.

Pentru ca pigmentul praf să pătrundă mai ușor în stratul profund al părului, experții sfătuiesc să dilueze pigmentul cu apă într-un raport de 1: 1. Dar există și pigmenți lichizi cu o formulă unică, aceștia sunt folosiți în principal de specialiști.

Luând în considerare tonul de bază al vopsirii și structura părului, acestea selectează în mod independent tonul vopselei și grosimea stratului de aplicare.

Unul dintre cei mai renumiți producători de astfel de prepigmentatori este Ollin Professional Service Line.

Permanent

Coloranții permanenți pentru prepigmentarea părului gri conțin o cantitate mare de coloranți în compoziția lor, ceea ce face ușor să obțineți o nuanță naturală pe părul gri. Aceste opțiuni sunt potrivite pentru acele femei ale căror păr este aspru și saturat cu grăsimi.

Cei mai populari prepigmentatori permanenți:

ProducătorDescriere
LorealOferă stabilitate în nuanțe în diferite culori. Vopseaua vine cu un balsam care restabilește structura miezului deteriorat.
MatriceProducătorul oferă o varietate de compoziții de nuanță pentru orice tip de păr. Vopseaua conține o cantitate mică de amoniac, în timp ce soluția are o formulă specială de îngrijire.
EstelleCuloare crem care vă permite să aplicați uniform un strat pe toată lungimea axului părului. Ascunde perfect părul gri, oferind în același timp firelor o îngrijire unică, deoarece compoziția conține vitamine, extract de castane și un efect de pigment sclipitor.
PaletProducător rus de vopsea care produce produse pentru uz casnic. Compozițiile sunt împărțite în 3 grupuri, diferind în ceea ce privește gradul de rezistență. Paleta este formată din 32 de nuanțe.
VellaCompania creează o serie specială de coloranți pentru părul gri. Produsele nu usucă firele și adaugă saturație culorii principale.

Umbrire

Balsamurile de nuanță sunt folosite pentru a nuanța părul fără a folosi vopsele permanente. Acestea sunt mai blânde, dar diferă prin durata scurtă a efectului. Balsamurile de nuanță sunt disponibile sub formă de șampoane, spray-uri, tonice, balsamuri.

Trebuie remarcat faptul că agenții de nuanțare sunt utilizați numai în cazul unui volum de păr gri care nu depășește 30% din volumul total de păr. În caz contrar, efectul corespunzător nu va fi obținut.

Cele mai renumite companii care produc agenți de colorare sunt:

 • Estelle;
 • Loreal;
 • Schwarzkoff;
 • Cutrin.

Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face

Prepigmentarea părului înainte de colorarea cu agenți tonifianți se efectuează prin aplicarea substanței pe păr pe toată lungimea, după care agentul este spălat fără șampon. Imediat după colorarea preliminară, se aplică vopsea cu culoarea principală.

Tehnica de executare

Pigmentarea preliminară a părului gri are câteva nuanțe și caracteristici:

 • înainte de a utiliza orice substanță chimică, trebuie să o testați întotdeauna pentru alergii, aplicând substanța pe pielea încheieturii mâinii;
 • cu câteva zile înainte de vopsirea părului, ar trebui să vă abțineți de la spălarea părului cu șampon;
 • utilizarea unui agent chimic se efectuează strict conform instrucțiunilor specificate de producător;
 • vopseaua trebuie aplicată imediat după diluare;
 • în procesul de vopsire, mâinile trebuie protejate cu mănuși;
 • stratul de vopsea ar trebui să fie suficient, atunci efectul va fi saturat și uniform;
 • după spălarea vopselei, pe păr se aplică un balsam sau mască, care va fi inclus.

Există 2 tehnici pentru efectuarea prepigmentării.

Prima metodă:

 1. Strângeți jumătate din colorant într-un recipient și diluați-l cu apă în proporții egale.
 2. Aplicați vopseaua exclusiv pe părul gri pe toată lungimea.
 3. După 15 minute. după vopsire, îndepărtați excesul de umiditate cu un prosop de hârtie, puteți folosi un uscător de păr, dar acest lucru trebuie făcut cu atenție.
 4. Fără a spăla prepigmentatorul, aplicați vopseaua de bază preparată cu un agent oxidant.
 5. După păstrarea timpului indicat de producător, clătiți vopseaua de păr cu șampon. După aceea, firele trebuie lubrifiate cu balsam sau mască, clătite din nou.

A doua metodă:

 1. Luați vopseaua cremă cu 1 ton mai ușoară decât culoarea de bază. Nu este necesar să-l diluați cu apă. Strângeți un tub plin într-un recipient, amestecați.
 2. Răspândiți uniform pe toată lungimea părului cenușiu.
 3. După 15 minute. pieptănați-vă părul cu un pieptene, care va scăpa de excesul de vopsea.
 4. Fără a clăti prepigmentatorul, aplicați un strat de vopsea de bază cu un agent oxidant. Tonul ar trebui să fie cu 1 ton mai întunecat decât prepigmentatorul.
 5. Clătește părul cu șampon și balsam.

Prepigmentarea părului înainte de colorare. Cum se face

Pentru a obține un rezultat de vopsire a părului de înaltă calitate, ar trebui să alegeți produse din segmentul profesional. Vopselele de uz casnic nu sunt capabile să ofere un efect bun și pot deteriora părul.

Caracteristici ale prepigmentării părului gri

Prepigmentarea părului gri are câteva dintre caracteristicile sale:

 • pigmentarea preliminară a părului constă în colorarea pe unul din cele două medii: natural sau auriu;
 • dacă părul este greu, dur, dificil de vopsit, experții recomandă utilizarea coloranților fără oxidanți, în timp ce cea mai bună opțiune ar fi să mergeți la un salon, unde specialiștii vor selecta nuanța cu precizie maximă și vor vopsi uniform peste părul cenușiu;
 • pentru părul moale, subțire și bine pigmentat, ar trebui să alegeți coloranți cu proprietăți mai blânde, care conțin vitamine și formule de restaurare;
 • pentru ca efectul să fie de lungă durată, iar culoarea părului să fie saturată, pigmentatorul trebuie păstrat cel puțin 10 minute, durata medie este de 10-15 minute;
 • Un ton uniform poate fi obținut pieptănând părul pentru o lungă perioadă de timp și apoi îndepărtând reziduul cu un prosop de hârtie, dar nu clătind.

Procedura de prepigmentare a părului este necesară pentru acele femei care au o cantitate semnificativă de păr gri. Înainte de colorare, pigmentarea vă permite să obțineți o nuanță naturală uniformă, care se va reflecta ulterior în saturația culorii principale. În plus, agenții de pigmenți moderni au proprietăți unice care îți fac părul matasos și strălucitor în mod natural.

Videoclipuri de pigmentare

4 moduri de a prepigmenta părul:

Evaluează articolul
Modă, stil, machiaj, manichiură, îngrijirea corpului și feței, cosmetice
Adauga un comentariu

Machiaj

Manichiură

Tunsori