Îngrijirea pielii japoneze pentru față, corp, păr. Rețete de frumusețe

Dintre cele mai faimoase rețete japoneze de frumusețe, vom fi mai degrabă interesați de cele folosite de frumusețile din casele nobile din Japonia antică. Spre deosebire de gheișe, nu și-au putut acoperi fețele cu un strat gros de alb, deși pudra era, desigur, în uz și au acordat o mare atenție îngrijirii pielii.

Cum arătau gheișele după frumusețea lor

Rețete antice sănătoase pentru frumusețea japoneză
Rețete antice sănătoase pentru frumusețea japoneză

Rețetele lor sunt simple și raționale: protejează-ți fața de soare și vânt, mănâncă alimente sănătoase, dormi mult și păstrează-ți pielea curată. Acest lucru este foarte important dacă folosiți machiaj. Fata își spăla zilnic fața cu o pungă specială din mătase umplută cu o combinație de tărâțe de orez și nuci de camelie, care a ajutat la curățarea și hrănirea pielii. Au fost scrise tratate întregi despre utilitatea tărâțelor în produsele cosmetice medicinale.

Umpleți o pungă mică cu șnur de mătase cu tărâțe de orez măcinate fin și scufundați-o în apă foarte fierbinte pentru câteva minute, apoi strângeți-o. Când lichidul lăptos se scurge prin el, spălați-vă fața cu el cu mișcări ușoare de masaj. Aceasta este atât curățare, cât și nutriție.

Cel mai popular produs cosmetic din est, unde pielea albă este apreciată, este lămâie... Spălarea cu apă de lămâie și măștile cu adaos de pulpă de lămâie au supraviețuit până în prezent.

Coafura Geisha

Ce altceva este o caracteristică a unei gheișe? O coafură sofisticată, spectaculoasă, cu o varietate de accesorii. Coafura a avut o semnificație simbolică, la fel ca machiajul, a mărturisit statutul fetelor. Coafura lui Maiko a fost realizată în formă de gogoașă, ridicată deasupra gâtului, decorată cu panglici și flori de mătase și a simbolizat tinerețea și virginitatea. În coafura tradițională maiko, o șuviță mică de păr a fost trasă strâns înapoi și apoi a căzut, lăsând un mic loc gol pe coroana capului.

Rețete antice sănătoase pentru frumusețea japoneză

Gheișele adulte și-au legat părul într-un nod inferior, voluminos., le-a decorat cu ace de păr și ace de piatră prețioasă pentru a simboliza prosperitatea lor. Prin apariția coafurii, cunoscătorii pot spune multe despre amanta ei - despre vârsta, statutul, poziția ei. Coafura nu este o fantezie arbitrară, este determinată și de tradiție. O astfel de operă de artă este lungă și costisitoare de creat, așa că gheișele dorm chiar cu părul lor, așezându-le sub gât o rolă tare takama-kuru: Doamne ferește să ruineze munca unui coafor!

Dar părul, care nu se spală des, începe să miroasă, iar mătreața este abundentă. Prin urmare, gheișele moderne au respins toate aceste dificultăți și poartă peruci cu o coafură înaltă clasică pentru a lucra. Cu toate acestea, gheișele celor mai înalte clase nu se înclină niciodată să neglijeze tradiția și să-și înlocuiască părul cu o perucă, deoarece veniturile lor le permit să folosească serviciile unui coafor personal în fiecare zi.

Evaluează articolul
Modă, stil, machiaj, manichiură, îngrijirea corpului și feței, produse cosmetice
Adauga un comentariu

Machiaj

Manichiură

Tunsori