Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Vopsirea părului este mereu actualizat și nu se demodează, dar tehnicile moderne capătă noi principii de fiecare dată. Acum puteți auzi nume precum „ombre”, „balayazh”, „shatush”, „sombre” și altele, dar toate implică o tranziție lină a culorii de la întuneric la lumină. Gradientul de păr poate fi reprodus nu numai în saloanele de coafură.

Există tehnici care vă permit să reproduceți în mod independent vopsirea părului cu diferite culori acasă și să obțineți un efect decent.

Recomandat pentru?

Gradientul părului de la întuneric la lumină este o tehnologie mai blândă pentru vopsirea părului, deoarece nu ar trebui să vopsească toate firele, ci doar părțile inferioare și centrale ale acestora. Mai mult, variațiile în întinderea culorii pot fi diferite, inclusiv cele combinate cu o nuanță de bază naturală. Majoritatea tehnologiilor vă permit să faceți marginea tranziției culorilor aproape invizibilă.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Pentru o tranziție lină a culorii pe păr, pot fi folosite diferite nuanțe și culori. Acestea pot fi tonuri luminoase și întunecate naturale sau luminoase, nenaturale. O combinație excelentă de roșu și negru sau întunecat cu albastru sau violet.

Vopsirea cu o tehnică similară este potrivită pentru fiecare femeie de orice vârstă și nuanță de bază a firelor. O regulă importantă în acest caz este alegerea armonioasă a unei combinații de culori și tonuri, ținând cont de caracteristicile individuale ale aspectului.

Este foarte frecvent să vezi femei cu părul închis la culoare care au făcut un gradient cu tonuri deschise de vopsea la capete. Buclele deschise întineresc fața și înfrumusețează aspectul. De asemenea, puteți face efectul „părului ars”, care arată nu mai puțin frumos, deși aproape imperceptibil.

Pentru blonde, luminarea capetelor este aproape imposibilă, astfel încât acestea recurg la tonuri nefiresc strălucitoare. În loc să vă luminați, puteți folosi întunecarea firelor.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Alegerea corectă a gradientului depinde și de vârsta fashionistei. Fetele tinere folosesc mai ales culori nestandardizate (roșu, roșu, roz, albastru). Dar la femeile în vârstă, astfel de experimente nu sunt recomandate. Este indicat să alegeți nuanțe mai apropiate de naturale, în funcție de tipul lor de culoare.

Există mai multe tehnici de gradient, toate sunt similare, dar au trăsături distinctive importante care afectează aspectul general al coafurii.

Mai multe tehnici celebre de colorare în gradient:

TehnicăDescriere
OmbrePictura are loc cu tranziții fine de la un ton la altul. În acest caz, întinderea se dovedește a fi destul de eficientă, linia de tranziție este clar vizibilă. Vopsirea se face prin distribuirea părului în bucle mici, cu mișcări clare și sigure. Părul întunecat la bază tinde să se întindă ușor în capete mai deschise. Arată imbatabil pe coafuri cu bucle lungi, subliniindu-i integritatea.
BalayazhColorarea se efectuează folosind tehnologia franceză, care dă impresia părului ars. Păturile de vopsea sunt aplicate într-un mod haotic, cu mișcări sacadate. În primul rând, sunt vopsite buclele laterale, apoi cele inferioare.
ShatushGradientul este realizat folosind tehnologia italiană. Acesta constă în crearea de reflexii solare asupra părului prin luminarea unor bucle individuale. Înainte de procedură, firele de păr care trebuie vopsite sunt mai întâi pieptănate. Vopsirea se face cu mișcări arbitrare; după aplicarea soluției, folia sau polietilena nu se îmbracă.Metoda subliniază perfect imaginea delicată. Potrivit atât pentru bucle lungi, cât și medii.
DegradaTehnologia de degradare este în multe feluri similară cu ombre și sombre, dar în același timp tehnologia asigură o întindere lină a tonului folosind nuanțe luminoase nenaturale.

Avantaje și dezavantaje

Gradientul de pe păr de la întuneric la lumină va împodobi perfect imaginea fiecărei femei, fie că este vorba de o fată tânără sau de o femeie de vârstă. În același timp, tehnica de întindere a culorii poate fi realizată pentru orice tip și oval al feței, și pentru orice culoare a părului.

În ultimii ani, această tehnologie a devenit din ce în ce mai populară, deoarece principalul avantaj este capacitatea de a vă decora aspectul și de a atrage atenția. În plus, colorarea gradientă întinerește vizual o femeie chiar și la vârsta adultă.

Beneficii:

 • aspectul devine mai elegant și mai luminos;
 • fața devine definită, liniile sunt mai clare;
 • coafura întinereste vizual o femeie;
 • nu mai poți urmări capetele părului atât de atent, deoarece acestea vor servi doar ca decor pentru coafura principală;
 • crearea unei imagini unice, grațioase și inimitabile;
 • admisibilitatea experimentelor cu diferite nuanțe, schimbă adesea imaginea.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Multe femei preferă această tehnică de vopsire, deoarece le face mai strălucitoare și mai frumoase. Coafura doar subliniază și îmbunătățește aspectul și creează o nouă imagine unică.

Dezavantaje ale tehnologiei:

 • dificultatea de a efectua această tehnologie de pictură pe cont propriu;
 • ideal doar pentru fire lungi, pe părul scurt pare urât, uneori stângace;
 • pe șuvițele cu o nuanță de bază închisă, gradientul arată mai frumos, motiv pentru care femeile și brunetele cu păr brun le pot folosi fără restricții, dar pe buclele ușoare, o astfel de tehnică nu va avea întotdeauna succes.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Chiar și luând în considerare aceste dezavantaje, avantajele colorării în gradient sunt de multe ori mai mari. Trecerea de la întuneric la umbra deschisă arată foarte impresionantă și naturală.

Reguli de selectare a culorilor

Gradientul pe păr și alegerea culorii depind de mai mulți factori: nuanțe ale ochilor și ale pielii feței, culoarea de bază a părului, vârsta, lungimea buclelor. Întunericul până la lumină este cel mai optim gradient. Dar chiar dacă tehnologia este realizată de blonde, culorile deschise ar trebui alese astfel încât să se armonizeze și să creeze împreună o nouă imagine naturală.

Pentru a vă întinde corect, trebuie să respectați câteva recomandări:

 • dacă se alege o culoare rece, atunci și a doua ar trebui să fie rece și invers;
 • culorile reci se potrivesc bine cu același tip de piele (palidă, marmorată), precum și cu un ton rece al ochilor (albastru sau gri);
 • tonurile calde de vopsea se potrivesc bine cu un ton cald al pielii (piersic sau întunecat) și cu aceiași ochi (închis și verde).
Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie
Tipuri de gradient de păr: Întunecat până la lumină

Pentru blonde, culorile vopselei sunt selectate în funcție de tipul de blond:

 • pentru fetele cu un ton deschis de piele, buclele de platină, cenușă sau perlă sunt perfecte;
 • dacă o femeie are un ton cald al pielii, are ochii întunecați sau verzi, este recomandabil să alegeți compoziții colorante de grâu sau nuanță aurie;
 • pentru reprezentanții cu fire blond deschis, se recomandă alegerea unei nuanțe de caramel sau chihlimbar a soluției de colorare.

Pentru părul deschis la culoare se folosește în principal tehnica gradientului slab.

Pentru brunete, sunt selectate tonuri mai întunecate ale compoziției colorante, în principal într-o paletă maro deschis:

 • pentru părul blond închis natural, este mai bine să alegeți coloranți cu o nuanță aurie;
 • nuanțele calme și neagresive sunt perfecte pentru femeile naturale cu păr brun;
 • culoarea naturală a părului brun deschis are nevoie de iluminare cu 3-4 tonuri;
 • iluminarea treptată a buclelor în blond este perfectă pentru părul negru-albăstrui.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Culoarea închisă a firelor permite, de asemenea, mai multe experimente.De exemplu, încercați o combinație cu compoziții contrastante precum violet, albastru, roșu. Dar firele roșii ar trebui să fie umbrite cu astfel de vopsele: bronz, aur sau cupru.

Recomandări pentru diferite lungimi de păr

Se face un gradient pe păr de la întuneric la lumină, ținând cont de lungimea buclelor. Consonanța combinației de culori și integritatea aspectului coafurii depind de acest factor.

LungimeDescriere și tehnici optime de pictură
LungSuvitele lungi sunt o bază excelentă pentru realizarea degradeurilor în care să recreați cele mai originale și mai atrăgătoare idei. Poate fi utilizată orice tehnică de gradient. Unele tehnologii arată excelent pe părul în cascadă. În plus, pe fire lungi, puteți combina nu 2, ci mai multe nuanțe de vopsea, care vor adăuga dinamism aspectului general al coafurii.
In medieAceastă lungime a firelor este considerată universală, deoarece gradientele complete și scurte arată grozav pe ele, puteți folosi și nuanțe contrastante și netede. Dacă o femeie are o tunsoare în cascadă, evidențiere venețiană, shatush i se potrivește. În cazul în care tunsoarea este un bob cu alungire sau un bob, atunci puteți utiliza tehnica luminilor solare sau a babylights.
Mic de staturaEste imposibil să se realizeze un gradient lin pe firele scurte, acestea nu sunt capabile să-și dezvăluie potențialul maxim și să unicizeze imaginea unei femei. O opțiune bună în acest caz ar fi colorarea contrastului prin metoda degradării. Pentru tunsorile prea scurte, sunt potrivite accente de culoare strălucitoare pe păr la tâmple sau breton.
Cu și fără bretonDacă există un bang, vă puteți concentra întotdeauna asupra acestuia. Puteți să-l pictați cu un gradient și să obțineți un efect șic folosind tehnicile de degradare sau babylights. Dacă nu există breton, se poate pune întotdeauna accentul pe orice tehnică, pe baza lungimii buclelor.

Alegerea materialelor

Mulți stăpânesc deja singuri tehnica de colorare a gradientului acasă, dar se poate face corect numai cu materialele adecvate.

Aceasta:

 • vopsea nuanțelor dorite sau un set pentru un gradient;
 • mai multe recipiente pentru prepararea soluțiilor de vopsea;
 • pieptene pentru separarea buclelor;
 • o perie sau un burete moale pentru aplicarea soluției;
 • mănuși (mai multe perechi);
 • un film special sau o bucată de țesătură care trebuie să acopere umerii și trunchiul;
 • agrafe pentru coafură;
 • șampon și balsam.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Merită să vă opriți mai atent la alegerea vopselei, alegând o nuanță potrivită pentru tipul de culoare al pielii și culoarea de bază a părului. Există kituri întregi pentru colorarea gradientului la vânzare, dar nu ar trebui să optați pentru producători ieftini, doar soluțiile de înaltă calitate sunt capabile să recreeze un rezultat de neegalat.

Este imposibil să folosești folie pentru a efectua această tehnologie de vopsire, deoarece delimită în mod clar limitele de tranziție.

Algoritm acasă

Este foarte dificil să efectuați colorarea cu această tehnologie pe cont propriu, fără ajutor din exterior. Regula de bază este ca soluția să fie aplicată suficient de rapid pe fire și apoi pieptănată cu un pieptene.

Instrucțiunile pentru o astfel de colorare vor fi după cum urmează:

 1. Distribuiți părul în 3 părți: fire laterale și partea din spate a capului, fixați-le cu agrafe sau agrafe. Este convenabil pentru vopsirea părului cu fire fine.
 2. Deschideți ambalajul cu compusul colorant și agentul oxidant, strângeți aproximativ 1/3 din substanță într-un recipient. Nu merită să folosiți volume mari de vopsea simultan, deoarece substanța colorantă se usucă destul de repede.
 3. Împărțiți vizual părul în zone, alegeți jumătate din lungimea firelor pe care doriți să le vopsiți și aplicați o soluție de vopsea diluată și așteptați aproximativ 30 de minute. Pentru a vă vopsi părul mai uniform, este recomandat să îl împărțiți în fire.
 4. După timpul specificat, spălați vopseaua cu apă caldă folosind șampon. Uscați buclele cu un uscător de păr.
 5. Acum, din nou, diluați vopseaua cu un agent oxidant și vopsiți cu ea întreaga zonă a firelor necesare pentru colorare. Sfaturile sunt și ele vopsite din nou.Compoziția trebuie păstrată cel mult 10 minute.
 6. Clătiți din nou capul cu șampon, uscați cu aer fierbinte.
 7. Dizolvați din nou colorantul rămas într-un recipient și vopsiți capetele buclelor cu el, dar de data aceasta este mai scurt decât colorarea originală. Acest timp trebuie păstrat timp de aproximativ 5 minute.
 8. Vopseaua este spălată folosind șampon și balsam. Buclele sunt uscate cu un uscător de păr.
 9. Dacă gradientul este realizat în două nuanțe de vopsea, atunci compozițiile trebuie diluate în boluri separate și ar trebui folosite perii și mănuși diferite. În plus, ar trebui luată în considerare o recomandare importantă: tonuri mai întunecate sunt aplicate pe vârful părului, iar cele mai deschise - la capete.

Gradientul părului de la întuneric la lumină. O fotografie

Astăzi, gradientul de pe păr este una dintre cele mai populare tehnici de vopsire, este utilizat în multe țări și femei de diferite categorii de vârstă.

Trecerea culorii de la întuneric la lumină creează o imagine elegantă și de neegalat, subliniază simplitatea și luminozitatea. Cu toate acestea, după ce ați decis să faceți o astfel de imagine acasă, merită să studiați în detaliu instrucțiunile pentru efectuarea tehnicii și să alegeți nuanțele potrivite în funcție de tipul individual de păr, culoarea ochilor, forma și nuanța feței.

Videoclipuri de colorat cu gradient

Curs de master pe colorarea părului degradat cu tranziții netede:

Evaluează articolul
Modă, stil, machiaj, manichiură, îngrijirea corpului și feței, produse cosmetice
Adauga un comentariu

Machiaj

Manichiură

Tunsori