Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Manichiura europeană este unică tehnica de îngrijire a plăcilor de unghii fără utilizarea instrumentelor de perforare și tăiere, concepute pentru a asigura frumusețea estetică a mâinilor, pentru a oferi unei femei sau unui bărbat senzații extrem de nedureroase și numai plăcute. Popularitatea tehnicii unice „netivite” se explică prin inovațiile tehnice moderne care fac posibilă desfășurarea unor astfel de sesiuni atât în ​​saloanele de înfrumusețare, cât și acasă.

Caracteristicile manichiurii europene

Istoria manipulărilor de îngrijire a unghiilor în dezvoltarea civilizației este considerată una dintre cele mai vechi, datând de milenii. Arheologii au găsit seturi pentru prelucrarea plăcilor de unghii în timpul săpăturilor din ruinele Babilonului. Instrumentele găsite au fost realizate acum aproximativ 3.000 de ani.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie
Manichiura europeană este mai blândă

Studiul artefactelor găsite a făcut posibilă realizarea unei descoperiri uimitoare - se dovedește că afacerea cu manichiura nu a existat doar în Egiptul Antic, ci și a înflorit destul de cu succes. Nu întâmplător rețetele destul de profesionale pentru frumusețe, inclusiv pentru unghiile de mână, au fost descrise în celebra carte a reginei Cleopatra.

În Imperiul Celest, plăcile de unghii lungi și bine îngrijite aveau o semnificație ușor diferită - au mărturisit înțelepciunea proprietarului lor. În Rusia antică, îngrijirea unghiilor, în special o tunsoare, era învăluită în semne secrete și superstițioase, era mai emoțională decât estetică.

Arta manichiurii în reprezentarea sa modernă s-a format pe la mijlocul secolului al XIX-lea. și de atunci s-a îmbunătățit constant, urmând tendințele modei și inovațiile tehnologice. În mod tradițional, tehnicile de îngrijire a mâinilor au constat în a face o baie pentru a înmuia plăcile de unghii, urmate de prelucrarea lor folosind foarfece și alte instrumente de tăiere.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Istoricii asociază dezvoltarea metodei netivite de îngrijire a unghiilor cu domnia regelui francez Louis Philippe, pentru care, așa cum spune legenda, a fost dezvoltată o tehnică care a devenit populară în straturile aristocratice ale societății.

Denumirea de „manichiură europeană” înseamnă un mod blând și sigur de a efectua procedura. Esența ritualului cosmetic constă în caracteristicile preparării și prelucrării cuticulei, pe care se aplică un lichid special de îndepărtare. Produsul conține acizi și alte substanțe care ajută la înmuierea și dizolvarea acestei zone a pielii.

Singurul lucru care i-a rămas stăpânului este protejarea corpului unghiei - mișcarea și îndepărtarea cuticulei cu un băț portocaliu special sau cu un împingător / răzuitor. De asemenea, rolele laterale rămân intacte, doar ușor împinse înapoi cu același instrument.

În acest caz, sunt excluse atât provocarea oricărei leziuni a pielii sau a plăcii unghiilor, cât și apariția sângelui sau a rănilor dureroase. O sesiune de manipulări efectuate în mod competent nu provoacă nicio senzație neplăcută, efectul eficient după mai multe recepții persistă timp de mai multe luni.

Avantaje și dezavantaje

Manichiura europeană este o metodă fundamental nouă de îngrijire a mâinilor, principalul său avantaj fiind faptul că pielea din jurul plăcii unghiilor nu este tăiată, ci împinsă ușor înapoi, după care se ia un set tradițional de măsuri necesare.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Avantajele tehnologiei propuse constau în următorii factori:

 • O procedură netivită este potrivită în special persoanelor cu unghiile fragile, fragile și subțiri, precum și pielea delicată care necesită o manipulare delicată a cuticulelor datorită capilarelor distanțate.
 • Opțiunea prezentată, utilizată acasă, se distinge printr-o economie semnificativă atât în ​​fondurile cheltuite pentru următoarea sesiune pentru achiziționarea materialelor necesare, cât și în ceea ce privește timpul petrecut - procedura standard va dura în total nu mai mult de 20-30 de minute.
 • Un plus important este factorul emoțional. O astfel de tehnică blândă nu provoacă teamă de panică chiar înainte ca pensetele metalice să înceapă munca lor de „tăiere”. În procesul de realizare a unei manichiuri europene, nu există durere sau alte senzații neplăcute, însoțite de un sentiment de disconfort.
 • O importanță deosebită este lipsa de sânge și igiena procedurii, nu există riscul infecțiilor infecțioase.
 • Cuticula în procesul evenimentelor aranjate nu este expusă la stres mecanic, munca maestrului vizează eliberarea patului unghial. O astfel de manipulare întărește rădăcina unghiei, promovează creșterea acesteia și oferă acces gratuit la oxigen.
 • Posibilitatea înlocuirii instrumentelor de tăiere cu produse cosmetice care pot înmuia în mod eficient structura pielii permite procesarea acesteia fără pensete ascuțite (pensete), după care creșterea ulterioară a cuticulelor încetinește semnificativ, astfel încât manichiura se poate face mult mai rar.
 • Utilizarea substanțelor îndepărtante, care conțin vitamine, fructe și acizi lactici, uleiuri vegetale și extracte, are un efect pozitiv asupra stării plăcilor unghiei și a pielii, îmbunătățește calitatea epidermei, îndepărtează țesuturile moarte fără a dăuna celor vii.

Cu toate acestea, tehnica prezentată are anumite dezavantaje și dezavantaje obiective.

Atunci când alegeți această tehnică, trebuie să luați în considerare circumstanțele semnificative:

 • Manichiura europeană nu este potrivită pentru persoanele cu cuticule problematice - deformate, uscate, modificate, cu creștere rapidă și dense;
 • această tehnică nu este potrivită pentru unghiile extinse;
 • procesul de tranziție de la tehnica clasică folosind foarfece și alte instrumente de tăiere la proceduri netivite este asociat cu necesitatea unei reînnoiri mai frecvente a acoperirii;
 • pentru a face epiderma cât mai moale și mai flexibilă, este necesar să aranjați în mod regulat manipulările necesare - pentru a împinge sistematic cuticula înapoi, tratați-o cu compoziții hidratante și hrănitoare special selectate care conțin componente vegetale;
 • în unele cazuri, mijloacele folosite pentru a înmuia cuticula pot provoca o reacție alergică;
 • rezultatul procedurilor efectuate poate fi observat numai după 5-6 ori.

Prima sesiune a tehnicii netivite propuse este recomandată să aibă loc în salon, unde astfel de servicii vor fi furnizate de un angajat profesionist cu tehnică perfecționată la perfecțiune și experiență dobândită.

Tipuri de manichiură europeană

Un specialist în salon vă va ajuta să alegeți tehnica adecvată, care va evalua obiectiv caracteristicile pielii, starea plăcilor de unghii, ținând cont de preferințele personale ale clientului. Maestrul nu numai că va efectua toate manipulările necesare, dar va oferi și sfaturi și recomandări utile pentru auto-procesarea unghiilor acasă.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Manichiura europeană este o oportunitate pentru o abordare individuală a întreținerii mâinilor în stare adecvată pentru o doamnă îngrijită.

Tabelul prezintă cele mai populare tipuri de tehnici dezvoltate, caracteristicile lor scurte:

Numele tehnicienilorCaracteristicile activităților cosmetice
Manichiură umedă (fierbinte)Tehnica prezentată (macerarea), care amintește de un fel de relaxare, este considerată de elită, potrivită pentru unghiile fragile și este utilizată și în prezența unui slab, puternic crescut, uneori rănit la formarea microfisurilor dureroase ale cuticulei.

Pentru a minimiza astfel de complicații, se folosesc băi fierbinți, a căror temperatură atinge 50 ° C. Degetele sunt scufundate într-un recipient cu loțiune încălzită, ulei (cum ar fi măsline), smântână sau esență hidratantă. Unghiile slăbite, inclusiv plăcile după construire sau îndepărtarea fără succes a gelului, se păstrează cel mai bine în bulionele de tei, salvie, urzică sau mentă.

Expunerea la temperaturi ridicate contribuie la concentrarea microelementelor utile pentru piele și unghii, ceea ce duce la un rezultat rapid și puternic. După obținerea efectului, maestrul trece la manipulări de bază. Se recomandă organizarea unei proceduri similare o dată pe lună.

Manichiură spa brazilianăAcesta este un tip de serviciu de unghii destul de nou. Tehnica prezentată are o tehnică similară tehnicii anterioare, în locul băilor fierbinți se folosesc doar mănuși, în care unghiile par a fi scufundate în compoziții hidratante îmbogățite cu componente minerale. Această etapă a ședinței durează aproximativ 10-15 minute, apoi mănușile sunt îndepărtate una câte una, unghiile sunt prelucrate în ordinea obișnuită pentru manichiura europeană.

Toate accesoriile necesare pentru utilizarea acasă a acestei tehnici sunt incluse în kiturile de unică folosință.

Manichiură uscatăAceastă metodă nu este asociată cu procedurile de „baie” în scopul înmuierii (aburirii) cuticulei, de aceea este recomandată pentru tratamentul unghiilor puternice și sănătoase fără deteriorări mecanice. O caracteristică a tehnicii este absența oricăror dispozitive speciale pentru executarea acesteia, capacitatea de a efectua manichiură atât acasă, cât și în orice alt loc, de exemplu, în timp ce călătoriți. Doar că cuticula este tratată cu un agent de îndepărtare (gel de dizolvare pentru îndepărtarea țesutului mort), după care rămâne să miște rolele laterale, să efectueze manipulări de curățare, să ungă plăcile cu un întăritor.
Tehnica combinatăAcest tip de manichiură este destinat cazurilor în care nu este posibil să se facă doar cu tehnologia europeană, deoarece este necesar să se elimine unele dezavantaje, de exemplu, bavurile, folosind pensele sau alte instrumente metalice. Cu această tehnică, tehnicile „uscate” și „umede” pot fi combinate, care se determină individual.
Manichiură hardwareAcesta este un tip de manichiură fără margini de salon, care se realizează folosind un dispozitiv special conceput pentru șlefuirea unghiilor folosind duze rotative. Această tehnică este considerată una dintre soiurile tehnicii „uscate”.

Manichiura europeană necesită un studiu atent al tehnologiei dezvoltate, deoarece alegerea opțiunii adecvate este o decizie importantă pentru fiecare femeie. Informațiile generale despre tipurile de tehnici prezentate vă vor permite să obțineți răspunsuri la principalele întrebări pentru a vă pregăti pentru manipulările de acasă.

Care manichiură este mai bună: tăiată sau netivită

Răspunsul la această întrebare se află în planul fiziologic - tehnica netivită este potrivită pentru proprietarii de piele delicată, subțire, fără zone de cuticule aspre, cu creștere rapidă, care pot fi îndepărtate doar în mod clasic folosind foarfece și forceps.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Fiecare dintre tehnici - tradiționale sau europene - are atât avantaje, cât și anumite dezavantaje. Atunci când alegeți una dintre tehnici, sănătatea și frumusețea unghiilor sunt de o importanță capitală, prin urmare, în această privință, merită să contactați un cosmetolog profesionist pentru sfaturi complete.

De ce ai nevoie pentru o manichiură

Manichiura europeană este, în primul rând, dotarea unei proceduri la domiciliu cu accesorii speciale și mijloacele necesare.

Kitul pentru sesiunea viitoare ar trebui să includă următorul set de instrumente și compoziții conexe:

 • Prosop de mână. Acest atribut va aduce beneficii maxime dacă este realizat din țesătură naturală de bumbac, are fibre higroscopicice excelente (capacitatea de a da și absorbi umezeala). În aceste scopuri sunt potrivite și șervețelele de hârtie de unică folosință, care, deși sunt consumate în cantități crescute, sunt recunoscute ca fiind cât mai igienice posibil.
 • Rezervor de apă. Recipientul trebuie ales în așa fel încât mâna să se încadreze liber în el.
 • Tampoane / tampoane de bumbac și produse de îndepărtare a ojei. Alegerea formulărilor lichide necesare (cu sau fără amoniac) depinde de tipul specific de acoperire - cu lustruire obișnuită sau cu gel.
 • Bastoane portocalii. Acest articol, format din arborele cu același nume, are proprietăți antiseptice și este destinat unei singure utilizări. Fiecare băț este ascuțit pe o parte, conceput pentru a curăța spațiul de sub plăcile de unghii și teșit pe cealaltă, pentru a îndepărta cuticula după ce s-a înmuiat.
 • Un împingător va îndeplini obiective similare în loc de bastoane portocalii (spatulă de manichiură realizată sub formă de hașură sau suliță) sau o răzuitoare. Care este instrumentul pe care trebuie să îl preferați - trebuie să decideți individual. Împingătorii de înaltă calitate, constând din oțel medical, nu alunecă în mână în timpul funcționării, totuși necesită o manipulare atentă, deoarece lamele ascuțite pot deteriora placa unghiei. Soiurile de plastic ale acestor dispozitive sunt considerate de scurtă durată, prin urmare nu sunt populare printre maeștrii de manichiură. Acasă, la început, este încă mai sigur să folosiți obiecte din lemn.
 • Pila de lustruire sau lustruire... Acest accesoriu, cel mai adesea realizat sub forma unui poliedru, este acoperit cu un material natural sau artificial special cu un grad ridicat de abrazivitate (duritate). Un astfel de instrument este conceput pentru a pregăti unghia pentru aplicarea lacului - măcinarea și netezirea neregulilor existente ale plăcilor. Utilizarea frecventă a fișierului nu trebuie abuzată, este suficient să o folosiți de 1-2 ori pe lună.
 • Ulei pentru cuticule. Puteți cumpăra o compoziție similară la farmacie, acordând preferință substanțelor saturate precum, de exemplu, piersica, un produs din arbore de ceai, shea și alte componente. Instrumentul este utilizat în etapa finală pentru a îndepărta cuticula. Atunci când alegeți agenți de îndepărtare sau keratolici, se recomandă să acordați atenție componentelor care conțin: vitamina E, acizi lactici și fructe.
 • Baza. Substanța este reprezentată de o masă de cauciuc groasă, care servește la nivelarea plăcii înainte de colorarea directă cu gel de lustruire, îmbunătățirea abilităților adezive („lipire”) la unghie și acționează ca o prevenire a așchiilor.
 • Grund. Rolul acestei componente constă în traducerea termenului din engleză și înseamnă cuvântul „primer”. Instrumentul îndeplinește aproape aceeași funcție ca și baza, dar are diferențe fundamentale - substanța nu creează un strat independent, este destinată degresării și uscării plăcii de unghii, acționează ca un fel de bandă adezivă, asigurând o „cuplare” a materialului artificial și a unghiei. O versiune actualizată a ojei ușor moi, cu efect de satin translucid, este un top mat sau lucios.
 • Piatră ponce. Este un instrument versatil realizat din material natural în tehnică netivită. Este recomandabil să alegeți un produs cu capete rotunjite și celule mici.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Manichiura europeană este o mână îngrijită, cu o piele delicată și catifelată, cu unghii perfect prelucrate. În etapa finală, ar trebui să folosiți cu siguranță o cremă de mâini de înaltă calitate.

Un astfel de produs standard, necesar pentru a netezi senzația de piele uscată, îndeplinește o altă funcție importantă - acționează ca o barieră epidermică (lipidică), rezolvând eficient multe probleme ale pielii.

Caracteristici ale fișierelor de manichiură europene

Atunci când efectuați tehnica netivită, un instrument specializat are anumite diferențe față de obiectele obișnuite utilizate pentru a corecta lungimea și forma plăcilor de unghii.

Principiul de funcționare a fișierului, conceput special pentru manichiura europeană, rămâne același, dar caracteristicile de proiectare ale obiectului au caracteristici specifice datorită scopului utilizării accesoriului - aplicația pe zonele moi, neceratinizate ale pielii are loc cu cel mai blând și mai sigur efect.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Materialul fișierului realizat din sticlă, cristal sau diamantat este deosebit de elastic și flexibil, structura obiectului repetă configurația unui fagure.

În timpul manipulării degetelor pre-aburite, instrumentul rămâne uscat, ceea ce vă permite să lucrați fără efort cu o pila în orice direcție, fără riscul de a răni pielea / cuticula sau de a provoca chiar și un prejudiciu minim.

Tehnologia casei

Cu toate acestea, tehnologia tehnicii netivite prezentate nu este complicată pentru a obține efectul maxim, este necesar să efectuați în mod clar următoarele acțiuni pas cu pas:

 1. În primul rând, trebuie să vă spălați bine mâinile, să le tratați cu agenți antiseptici. Instrumentele ar trebui să fie dezinfectate.
 2. Dacă se utilizează o piatră ponce în timpul procedurii, aceasta ar trebui să fie ușor umezită, ceea ce va face piatra mai moale, fără a traumatiza țesuturile adiacente plăcii unghiei.
 3. Inițial, este necesar să corectați forma și lungimea unghiilor, folosind un fișier special pentru aceasta, ținându-l la un unghi de 90 ° în timpul lucrului. Cea mai bună opțiune ar fi un instrument de sticlă care nu va deteriora pielea, nu va crapa sau împinge unghiile. Fișierul ar trebui să fie direcționat într-o singură direcție. Pentru ca plăcile să nu se exfolieze ulterior, maeștrii din manichiură recomandă să le conferi unghiilor o formă pătrată sau ovală.
 4. După aceea, puteți începe să aburiți pielea mâinilor cu ajutorul parfumurilor și compozițiilor emoliente. Nu va fi de prisos să vă tratați degetele în prealabil cu un exfoliant pentru a înmuia pielea, în același timp îndepărtați bavurile mici.
 5. Dacă nu există produse speciale la îndemână, puteți face o soluție de 3 litri de apă purificată, 10-12 picături de ulei de bază, 5-6 felii de lămâie, 2 linguri. l. sare de mare.
 6. În etapa următoare, trebuie să vă ștergeți degetele cu un prosop sau șervețele de hârtie de unică folosință, apoi trebuie să aplicați un agent special (agent de îndepărtare) cu proprietăți de înmuiere a cuticulei și a țesutului înconjurător. Durata sa este indicată de producător pe borcanul de ambalare.
 7. După aceea, cu ajutorul unui băț portocaliu, ușor, fără o presiune puternică pe placă, mutați cuticula la baza rădăcinii unghiei.
 8. Acum este necesar să prelucrați patul eliberat cu o piatră ponce. Acest lucru ar trebui făcut cu mișcări ușoare, direcționând piatra într-o singură direcție, ca și cum ar fi șters o inscripție cu o radieră. Dacă se utilizează o cremă în astfel de scopuri, aceasta trebuie aplicată pe piele și unghii în mod circular.
 9. După manipulările efectuate, este necesar să îndepărtați resturile produsului cosmetic cu un șervețel, să aplicați o cremă de înmuiere pe mâini cu mișcări de masaj.
 10. Dacă trebuie să vă acoperiți unghiile cu lac colorat, trebuie să degresați plăcile cu un grund, înainte de a aplica vopsea, utilizați o bază cumpărată anterior, precum și un strat superior.

Manichiura europeana. Ce este, tehnologie de execuție, fotografie

Manichiura europeană este o tehnică universală, prin urmare procedura prezentată este pe deplin adecvată atât pentru sexul mai frumos, cât și pentru jumătatea puternică a umanității.

Video despre manichiura europeana

Master class pe manichiură europeană:

Evaluează articolul
Modă, stil, machiaj, manichiură, îngrijire a corpului și feței, produse cosmetice
Adauga un comentariu

Machiaj

Manichiură

Tunsori